Arkisto
2022

TOUKOKUU 2022

22.5.2022
Tänään esittelyssä Aadan kirjoitus

15.5.2022
Lisää Putte-possun kirjoituskilapilun satoa.

8.5.2022
Putte-possun kirjoituskilpailun satoa

HUHTIKUU 2022

MAALISKUU 2022

HELMIKUU 2022

TAMMIKUU 2022

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009

Takaisin Blogin pääsivulle
Sunnuntai 22.5.2022


Tänään esittelyssä Aadan kirjoitus

Putte-possu järjesti kirjoituskilpailun Raahen keskuskoulun oppilaille maaliskuussa 2022. Kilpailuun osallistui huikeat 110 kirjoitusta. Tänään esittelyssä jaetulle toiselle sijalle yltäneen Aada Liljeroosin kirjoitus, josta ei puutu yllättäviä juonen käänteitä!


kuva


Kuvassa Aada Liljeroos keskuskoulu 5A


Aada Liljeroos
Raahen Keskuskoulu 5A


PUTTE-POSSUN NIMIPÄIVÄT

Luku 1
Juhlien valmistelut

Hei! Olen Putte-possu ja minulla on nimipäivät. Nämä ovat minun ensimmäiset nimipäivät, jotka vietän. Olen varma, että niistä tulee maailman parhaat juhlat.

Tänään alkaa juhlien valmistelut. Meidän täytyy leipoa paljon hyviä leivoksia ja tehdä hyvää ruokaa kaikille vieraille yllin kyllin!

Minä leivon mehevät pullat ja teen kaikkien suosikkia, sitruunalimonadia Ilmoittaa äitipossu innostuneena.

Minä rakennan meille pöydät ja tarvittavat kalusteet, jotta kaikille riittää hyvin tilaa, sanoo veli possu kiinnostuneena.

Luku 2
Valmistelut alkoivat

Niin kaikki alkoivat valmistella juhlia. Putella oli kaksi tärkeää tehtävää: Hänen piti tehdä kutsukortit ja viedä ne postiin. Niin alkoi myös Putte ahkeroida omat tehtävänsä. Putte leikkasi ja liimasi iltaan asti. Vihdoin kortit olivat valmistuneet. Hänen piti vielä lisätä osoitteet, nimet ja paikka, minne vieraiden pitää tulla. Kun osoitteet on painettu mustetyynyllä kortin takapintaan Putte laittaa kasan kortteja ruskeaan napilliseen laukkuun. Kello on jo niin paljon, että posti on menossa kiinni. Putte nappaa laukun ja laittaa sen niskalle. Voi ei! Posti menee kiinni viiden minuutin päästä.

Putte lähtee juoksemaan kohti kaupungin postia. Putte juoksee niin kovaa, että kaatuu ja kirjeet lentävät ulos ruskeasta nahkalaukusta. Puten kova ahkerointi oli aivan turhaa, sillä kortit oli nyt mennyttä, koska lämmin kesätuuli vei ne mukanaan minne lie. Putte katselee ympärilleen, että näkyisikö kortteja, mutta ei. Niitä ei näy missään. Putte miettii ja miettii, mitä tehdä, mutta siltikään ei tiedä miten toimia nyt.
Nimipäivät ovat ylihuomenna ja kutsut ovat nyt tuulen mukana, missä lie.

Kuitenkin hän kävelee vain kotiin, sillä ratkaisun miettiminen ei ole nyt ajankohtaista. Putte kävelee hajamielisesti kohti kotia ja miettii samalla, mitä tekisi nyt.

Luku 3
Suunnitelma muuttuu

Putte-possu on ollut jo koko aamun kotona, hän ei ole sanonut kenellekään, että kortit eivät ole matkalla vieraille. Sitten äitipossu kysyy: Millaiset kortit sinä teit ja saitko vietyä ne postiin?
Tuota... no ne menivät vähän niin kuin, meni hukkaan... Miten niin ”hukkaan”?
Posti oli menossa kiinni viiden minuutin päästä, joten minulla oli kiire. Juoksin niin kovaa kuin pystyin, mutta sitten kaaduin ja kortit lensi tuulen mukana jonnekin.
Voi ei! Juhlia varmaan täytyy siirtää yhdellä päivällä, koska kortit eivät ehdi saapua huomiselle. Sitten velipossu puuttuu asiaan ja sanoo: Ei tarvitse! Voimme tehdä yhteistyötä, Putte tekee uudet kortit kaikille vieraille, minä ja äitipossu viedään ne kaikkien vieraiden postilaatikoihin. Meillä on koko päivä aikaa! Sopii ainakin minulle, sopiiko sinulle putte? Kyllä sopii! Aletaan hommiin!

Luku 4
Suunnitelman toteutus

Putte-possu taas liimaa ja leikkaa uusia kortteja. Hän liimaa hienoja kukkatarroja ja kirjoittaa erilaisia kutsutekstejä. Kaikki kortit ovat valmiita! Nyt Puten pitää vielä tehdä lista, minne kortit viedään.

Listakin on nyt kirjoitettu. Kaikki kortit ja lista on valmiina! 32 ihmiselle täytyy viedä kortit! Selvä. Lähdemme äitipossun kanssa viemään kortteja. Tulemme iltaan mennessä takaisin! Samalla velipossu nappaa kasan kortteja ja osoitelistan ja lähtee kävelemään kohti autoa.

Sillä aikaa, kun äiti- ja velipossu ovat viemässä kortteja, Putte järjestelee juhlapaikan. Hän levittelee koristeita ja laittaa velipossun rakentamille valkoisille pöydille hienoja pöytäliinoja. Äitipossun tekemät ruuat ovat jääkaapissa. Siellä on marenkeja, sitruunalimonadia, mansikka-suklaakakkua ja suolaisia ruokia. Kaikki näyttää ja kuulostaa hyvältä! Mikään ei voisi mennä pieleen enään.

Illalla äitipossu ja velipossu saapuvat kotiin. Kaikki kortit oli viety viety vieraille ja Putte oli järjestellyt kaikki oikeille paikoille ja laittanut kalusteet ulos. Kun äitipossu ja velipossu olivat tulleet alkuillasta kotiin, äitipossu alkaa kokkaamaan pienessä keittiössä iltapalaa Putelle ja velipossulle. Kaikki ovat syömässä kasviskeittoa, kun Putte-possu sanoo:
Juhlat ovat huomenna, meillä on loppupäivä aikaa järjestellä juhlia. Ensimmäiset 20 vierasta tulevat huomenna kello 14.30. loput tulevat kauempaa sitten kuin kerkeävät. Putte nostaa taas lusikan ja laittaa keittoa suuhun. Puten äiti ja velipossu ovat jo syöneet, he lähtevät ulos laittamaan maahan kyltin, jossa lukee ”nimipäiväjuhlat”.

Luku 5
Salaperäinen soittaja

Puten puhelin alkaa soimaan, se on tuntematon numero. Putte päättää kuitenkin vastata. Puhelimesta vastaa tuntematon naishenkilö.
Hei, olen Anna. Lähetit ilmeisesti minulle nimipäiväkortin. Soittelen sen takia, koska en tunne ketään Puttea. Onko kenties tarkoitettu jollekin toiselle?
Hei ja anteeksi paljon kutsusta. En tiedä kenelle se oli tarkoitettu, sillä kutsuttuja oli paljon. Mikä on osoitteesi?
Tervakatu 2.
Minun isäni asuu siellä.
Muutin tänne viikko sitten. Hän on varmaan muuttanut muualle. Samalla naishenkilö lopettaa puhelun.
Kukahan se oli?
Samalla äiti- ja velipossu tulevat sisään.

Luku 6
Soittaja selviää

Olit järjestellyt ulkona, näyttää hyvältä!
Kiitos! Minulle muuten soitti joku tuntematon Anna niminen henkilö isäni talosta. Hän sanoi, että on muuttanut sinne viikko sitten. Isä olisi kyllä sanonut, jos hän olisi muuttanut.
Anna niminen? En tunne ketään sen nimistä.
En kyllä minäkään, en yhtään ketään.
Velipossu puuttuu keskusteluun ja sanoo:
Eikö se ole meidän täti, se jota emme ole koskaan nähnyt?
Ai niin Anna! Hän ei tunnekaan teitä.
Samalla äitipossu kävelee puhelimen luo ja näpyttelee numeron. Puhelin alkaa surisemaan: hei taas. Oliko sinulla asiaa vielä?
Kyllä oli, olen Minna possu.
Mitä? O…oikeasti?

Luku 7
Juhlapäivä

Juhlat alkavat tänään. Putte-possu on kuitenkin hieman surullinen, sillä isä-possun osoitetta ei saatu koskaan selville. Pääasia on kuitenkin se, että ulkona on hyvä ilma juhlia ja on tulossa paljon vieraita. Myös Anna-possu on tulossa. Äiti- ja velipossu ovat vielä nukkumassa. Putte heräsi ennen seitsemää, sillä juhlat jännittävät kovasti.

Herätys! Tänään on nimipäivä!
Putte! Kello ei ole edes kahdeksaa! Meillä on aikaa nukkua, Ärähtää velipossu ärsyyntyneenä.
Niin, mutta meidän täytyy herätä aikaisin, jotta kerkeämme valmistella loput asiat.
Samalla äitipossun herätyskello soi.
Hyvää nimipäivää Putte!
Äitipossu ponkaisee sängystä halaamaan Puttea.
Kiitos! Mennään syömään aamupalaa!

Kaikki kävelevät keittiöön ja istuvat pöydän ääreen. Äitipossu menee hellan ääreen paistamaan pinaattilettuja.
Putte nousee pöydästä ja menee ulos odottamaan ensimmäisiä vieraita. Ensimmäiset vieraat tulevat. Anniina ja Jaakko pyöräilevät hiekkatietä pitkin juhlapaikalle.
Hei! Huutaa Putte samalla vilkuttaen iloisesti.
Hei vain!
Moi! vastaa Jaakko ja Anniina.
Voitte tulla tänne, täällä on äiti- ja velipossu.
Samalla alkaa tulemaan lisää vieraita. Kello on jo puoli neljä, kaikki vieraat ovat tulleet. Putte on saanut kortteja, punaisia ruusuja ja muita kivoja lahjoja vierailta. Kaikilla on mukavaa.

Sitten tapahtuu jotain. Punainen pieni auto ajaa pihalle. Kaikki kääntyvät katsomaan sitä.
Kuka tänne vielä tulee? Kysyy yksi vieraista.
En tiedä...
Sieltä astuu ulos tummaan takkiin pukeutunut mies.
Hei vain! Hän riisuu aurinkolasit ja kävelee Puten luo.
Isä?
Putte ottaa hänestä kiinni ja halaa niin kovaa, ettei ole aikomustakaan päästää irti tai hellittää otetta.
Mistä tiesit?
Samalla Anna kävelee Puten taakse ja hymyilee leveästi.
Kiitos Anna! Ja kiitos isä, että tulit.
Tässä. Isäpossu ojentaa paketin, joka on paketoitu sinisellä paperilla.
Kiitos!
Putte avaa paketin. Sisällä on ruskea nalle, jolla on punainen rusetti.
Tämä oli sinun lempilelu, kun olit yksi vuotias.
Kiitos!
Äiti possu katsoo kaukaa kyynel valuen poskella.
Nämä on parhaat juhlat.

Kaikilla oli niin mukavaa. Juhlat kestivät koko yön, niin pitkään, kun kaikki jaksoivat.

Semmoinen oli minun paras päivä, sanoo Putte istuessaan keinutuolissa omille lapsenlapsilleen.

LOPPU

Aurinkoista viikkoa kaikille!

Sunnuntai 15.5.2022


Lisää Putte-possun kirjoituskilapilun satoa.

Putte-possu järjesti kirjoituskilpailun Raahen keskuskoulun oppilaille maaliskuussa 2022. Kilpailuun osallistui huikeat 110 kekseliästä ja omaperäistä kirjoitusta eri luokka-asteilta. Tässä julkaisemme jaetulle toiselle sijalle tulleen Nuutti Hirvosen kirjoituksen, josta selviää, että Putte ei koskaan jättäisi ketään yksin joka tarvitsee apua. Puttea ja hänen lähintä ystäväänsä Ellaa yhdistävät mm. lempikouluaineet englanti ja matematiikka, viha jäätelöä kohtaan ja Harry possun lukeminen.


kuva


Kuvassa Nuutti Hirvonen keskuskoulu 5B


Nuutti Hirvonen
Raahen Keskuskoulu 5B


PUTTE-POSSUN NIMIPÄIVÄT

Eräänä päivänä Putte-possu vilkaisi kalenteriaan ja huomasi. –Hei, minulla on viikon päästä nimipäivä! Putte-possu oli hyvin innostunut tästä, sillä possut eivät juhli syntymäpäiviä, he juhlivat nimipäiviä. Putte kiirehti talliinsa, kirjoitti ”päiviä nimipäivään” paperille, merkitsi seitsemän ruutua ja ripusti sen seinälle. Joka päivä Putte merkitsin rastin ruutuun, kunnes päivä oli saapunut. Oli vihdoin Puten nimipäivä!
Hänen äitinsä tuli herättämään hänet. Aika herätä kulta porsi, äiti sanoi.
Äiti oli hyvin huomaavainen, kaunis ja kiltti nainen. Hän aina kokkasi aamupalan ja työskenteli ahkerasti. Hän oli aina opettanut Puten olemaan kiltti toisille.
Hyvää huomenta äiti! Putte sanoi. Muistatko mikä päivä tänään on, äiti kyseli? nimipäiväni, Putte vastasi. Kyllä! Minulla on suunniteltuna mahtava päivä, sanoi Puten äiti. mutta ensin sinun pitää mennä Ouluun, jotta voimme valmistella juhlasi. Jippii, menen vaikka bussilla vastaa Putte. Hyvä!

Ja niin Putte kipaisi keittiöön syömään aamupalaa. Samalla hän näki isänsä, ison ja väsyneen miehen. Puten isä oli kiltti ja leikkisä, mutta koska hänellä oli vaativa työ, hän ei nähnyt lapsiaan kauhean paljon. Tänä päivänä kuitenkin isä piti vapaapäivän. Isä sanoi: puuroa on hellalla, nauti! Kiitos! Putte vastasi. Pöydällä oli hänen kolme sisarustaan. Latte, Mutte ja Matti. Latte oli Puten vanhin sisarus. Latte useasti auttoi Puttea läksyissään ja heillä oli hyvin läheinen suhde. Mutte ja Matti olivat kaksosia. He olivat hieman nuorempia kuin Putte, joten he eivät käyneet koulua. Putte istahti pöytään. Alkoi syömään puuroa ja tervehti sisaruksiaan. Nautittuaan puuronsa, hän lähti bussi asemalle.

Siellä hän näki ystävänsä Ellan. Hei Ella! Miten meneskelee, kysyi Putte? Ihan hyvin, mä meen tonne Ouluun, Ella vastasi. Sitten Putte huomautti: minäkin menen, pitäiskö meiän mennä yhessä? Joo, kuulostaa hyvältä!
Matka Ouluun oli suhteellisen pitkä, joten heillä oli paljon aikaa keskustella. Ella oli yksi Puten lähimmistä ystävistä. Heillä oli paljon yhteistä, kuten lempikouluaineet: englanti ja matematiikka, viha jäätelöä kohtaan ja Harry possun lukeminen. Miks muuten meet Ouluun, kysyi Putte. Ihan huviks, Ella vastasi. Entä sä, Ella lisäsi. Jotta mun äiti voi valmistella mun nimipäivää. Aa! Onnittelut sinulle, toivotti Ella hämmästyen. Kiitos!

Sitten bussikuski ilmoitti, olemme Oulussa! Ella ja Putte nousivat, lähtivät ja kävelivät kaupunkiin. Nyt he ovat kirjastossa. Siellä Putte huomaa kellon olevan kohta viisi, jolloin hänen juhlansa pidetään. Oho! Mun pitää lähteä. Niinpä! Mä voin tulla sun kanssa, Ella vastasi. Joo. He lähtivät kävelemään, mutta yhtäkkiä kaupungin ruuhka pyyhkäisee Ellan Puten näkymästä ja Putte huutaa: Ella, minne menit? Mutta hän ei saa vastausta. Putte lähtee etsimään Ellaa, silti ei hän löydä ystäväänsä. Kello on ihan kohta viisi ja vieraat tulevat jo ja hän ei silti löydä Ellaa. Ei Putte kuitenkaan luovuta, hän aikoo löytää ystävänsä. Putte muistaa, mitä äiti oli opettanut. Oulu on todella iso, joten hänen pitää toimia järkevästi. Minne Ella menisi? Pohtii Putte, Mikä olisi järkevä paikka? Joku, jonka minä tietäisin. Ja yhtäkkiä hän tietää minne Ella meni, kirjastoon.

Putte lähtee juoksemaan niin kovaa, kuin pystyy (noudattaen liikennesääntöjä tietysti), muut possut ihmettelevät, miksi Putte ryntäilee niin kovaa, mutta Putte ei välitä, hänen pitää löytää ystävänsä. Vihdoin, Putte saapuu. Hän kävelee sisään ja näkee Ellan. Putte ryntää Ellan luo ja halaa häntä. Luulin jo, että et tulis, Ella sanoo. tietysti, en koskaan jättäisi ketään, joka tarvitsee apua! OK, neiti Porslandia, Ella ilkkuu. Putte rallattaa, mutta yhtäkkiä hän muistaa juhlansa. Hei, meidän pitää lähteä! Putte huomauttaa. Etsivä Poirot! Tirskuu Ella.
Ja niin he lähtevät takaisin Raaheen toivoen, että ehtisivät ajoissa. Kun he saapuvat bussiasemalle, siellä ei ole enää busseja. He myöhästyivät.

Anteeksi Putte, mitään ei olisi tapahtunut, jos en olisi eksynyt, Ella itkee. Ei se haittaa, kaikkihan tapahtuu syystä? Hetkinen! Minun tätini asuu kaupungissa, hän voi viedä meidät Raahen, Ella vastaa. Ja niin he menevät Ellan tädin avulla Raahen.

Vihdoin he saapuvat Puten talolle. Ella on melkein jo sanomassa hyvästejä kun Putte sanoo: Tahotteko tekin tulla juhliin? Voitais me, vastaa Ella. Sitten he menevät Puten taloon, juhlivat ja menevät nukkumaan. Kaikkia väsyttää päivän jälkeen, mutta kaikki myöntävät päivän olleen hieno.

Loppu.

Ensi viikolla pääsemme lukemaan jaetun toisen sijan toisen palkitun Aada Liljeroosin kirjoituksen.

Mukavaa viikkoa!

Sunnuntai 8.5.2022


Putte-possun kirjoituskilpailun satoa

Putte-possu järjesti kirjoituskilpailun Raahen keskuskoulun oppilaille maaliskuussa 2022. Kilpailuun osallistui huikeat 110 kekseliästä ja omaperäistä kirjoitusta eri luokka-asteilta. Tässä julkaisemme ensimmäiseksi yltäneen viidesluokkalaisen Miroslawa Rolnikin kirjoituksen Putte-possun nimipäivistä. Tarina nousi kärkeen mm. siksi, että se heti alussa herätti lukijansa mielenkiinnon ja tiedonhalun. Värikkäiden vaiheiden lukemisen jälkeen kirjoituksesta jäi todella hyvä ja kiitollinen tunne, joka lämmitti mielessä pitkään.

kuva


Kuvassa voittaja Miroslawa Rolnik ja jaetulle toiselle sijalle yltänyt Nuutti Hirvonen sekä Putte-possu. Kuvasta puuttuu toisen sijan jakanut Aada Liljeroos.Mirostawa Rolnik
Raahen Keskuskoulu 5B

PUTTE-POSSUN NIMIPÄIVÄT

Possu juoksi kadulla. On viileä ilta ja possulla on varmasti kylmä. Sehän oli juuri hypännyt veteen, kiivennyt veneeseen, soutanut veneellä rantaan ja juossut toiselle puolelle Raahea.
Possu etsii osoitetta Possulantie 42. Siinä vilahti numero 38, 39, 40, 41 ja siinä se oli, Possun mahdollinen koti. Possu astui kadulta etupihalle. Nurmikko oli siisti ja kukkapenkissä oli tulppaaneja. Possu käveli ovelle raskaasti hengittäen ja täristen.

Sisällä taisivat olla melkoiset juhlat. Sieltä kuului musiikkia ja naurua. Sitten naisääni sanoi, voi kunpa Putte olisi näkemässä nämä juhlat, olen varma, että hän pitäisi näistä nainen parahti.

Hän tietää nimeni? Putte sanoi itsekseen.
Sitten hän soitti ovikelloa. Ovi aukesi ja vastaan tuli kaunis naispossu. Naisella oli päällään sininen kesämekko. Äiti? Putte kysyi toiveikkaana. Putte, nainen kysyi ihmeissään ja riensi halaamaan Puttea. Kyynelet kihosivat Puten silmiin. Äiti, kuka siellä? kysyi tyttö, joka ilmestyi käytävään. Anne, toiveeni on toteutunut, äitipossu vastasi. Mitä täällä tapahtuu? kysyy käytävään ilmestynyt mummopossu. Putte on palannut! äitipossu hihkaisi. Melissa hyvä, minä ymmärrän, että ikävöit Puttea, mutta… Mummopossu vaikeni, kun huomasi Puten käytävässä. Miten…, Matilda-mummi, mitä tapahtuu? kysyivät yhteen ääneen viisi porsasta, jotka kurkistivat seinän takaa. Putte! he kysyivät hämmästyneinä. Sitten he kiljuivat yhteen ääneen; Putte! Putte on palannut! Putte on palannut! Sitten kaikki kuusi porsasta hyppi Puten ympärillä kiljuen.

Anne, Aino, Bella, Inessa, Rosette ja Heli! Ettekö näe, että veljenne on jäätymässä! Hänhän tärisee kuin porakone, äiti possu sanoi huolissaan. Tule Putte, vien sinut lämpimään olohuoneeseen, äiti possu sanoi ystävällisesti. Tai ehkä suihkuun, hän haisee aivan hirveälle, huomautti yksi Puten siskoista sinisessä mekossa. Heli! Ei noin saa sanoa, mutta ehkä olet oikeassa suihkun suhteen, äiti totesi.

Tule Putte, pestään sinut. Äiti johdatti Puten kylpyhuoneeseen. Huoneessa on oikea amme, ihan oikea Putte ajatteli. Hän oli kuullut niistä, mutta ei nähnyt koskaan sellaista. Äitipossu antoi Putelle pyyhkeen ja huusi Bellaa tuomaan Putelle jotain päälle pantavaa. Mutta, kun Bella toi vaatteen se olikin mekko. Voi, olisin voinut tajuta, äiti huokaisi. No anna, niin teen sille jotain. Äiti otti mekon ja meni olohuoneeseen, otti esille neulan ja alkoi hääriä mekon ympärillä. Sillä aikaa Putte peseytyi. Mutta se, mitä Putte laittoi päälleen, ei ollut mekko, vain ruskea paita ja ruskeat housut. Putte ei voinut uskoa silmiään. Vaate oli hienompi, kuin hän olisi voinut uskoa.

Hän meni olohuoneeseen ja siellä äiti esitteli hänelle hänen kuusi siskoaan. Sinimekkoinen Heli, joka sanoo mielipiteensä suoraan. Ruskeamekkoinen Bella, joka mielellään lainaa tavaroitaan. Anne, liilamekkoinen ja viisain siskoista. Aino, vihreämekkoinen ja villein siskoista. Rosetta, kukkasia hoitava punamekkoinen luonnon rakastaja. Ja Inessa, ujo pinkin rakastaja.

Entä onko minulla isä? Putte kysyi ja äidin silmissä vilahti suru. Isäsi menehtyi sinä yönä, kun talomme paloi ja sinut vietiin pois laivalla. Aij, mikä oli hänen nimensä? Putte kysyi surullisesti. Putte, äiti sanoi: niin? Isäsi nimi oli Putte. Sinä yönä kun sinut vietiin, tiesin mikä olisi nimesi.

Sitten he juhlivat, ei vain Puten ja hänen siskojensa synttäreitä, vaan myös Puten paluuta kotiin. Syötiin paljon kakkua ja juotiin paljon mehua. naurettiin ja itkettiin, kunnes mentiin nukkumaan.

Putte sai kaksi patjaa, joilla nukkui siskojensa huoneessa ja kun äiti tuli antamaan ilta halit, niin Putte sanoi: äiti taidan tietää, miten sain nimeksi Putte, vaikket sinä antanut minulle nimeä. Merimies, joka hoiti minua, sanoi kuulleensa jonkun huutavan Puttea sinä yönä, kun löysi minut laivalta. Sinä olit se, joka kutsui minua.

Putte hymyili ja nukahti maailman onnellisimpana possuna.

Loppu

Onnittelut vielä kaikille voittajille! Ensi viikolla pääsemme lukemaan Nuutti Hirvosen kirjoituksen.

Marita Tuhkala on Putte Oy:n toimitusjohtaja, joka uskoo mahdottomiin asioihin ja puhuu innostuneena nopeammin kuin kukaan muu - eikä vähiten käsillään.

Pihla Hintikka on Putte Oy:n käsikirjoittaja ja tiedottaja, joka on koukussa kirjoittamiseen, aamukahviin ja kaupunkiin nimeltä Pariisi.

Anna Kotila-Row on Putte Oy:n kuvittaja, jonka voi löytää ainakin uutisten lopputeksteistä, pöllöjä tarkkailemasta ja pienten leivosten ääreltä.

   

Warning: include(includes/newsletter_functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php on line 23

Warning: include(): Failed opening 'includes/newsletter_functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php on line 23

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function joinNewsletter() in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php:31 Stack trace: #0 /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/index.php(49): include() #1 {main} thrown in /var/www/fs2/24/puttepos/public_html/site_footer.php on line 31