LETTUJA, NAM

Keittiössä on mukava puuhailla, koska yleensä se on täynnä lämpöä, tunnelmaa ja herkullisia tuoksuja. Testasin tässä eräänä päivänä, Hotelli-ravintola Lasaretin keittiössä, että vieläköhän minulta mahtaa onnistua lettujen paistaminen. Taikinan annostelussa on oltava hyvin tarkkana, sillä sitä on oltava juuri oikea määrä. Ei liikaa, eikä liian vähän.

Seuraava tärkeä vaihe onkin sitten letun kääntäminen. Oikein taitavat letunpaistajat kääntävätkin letun heittämällä sen korkealle ilmaan. Minäkin uskalsin yrittää, ja kas kummaa, se onnistuikin oikein hyvin!

Katsokaa, tämä käy kuin tanssi. Ranneliikkeen hallitseminen on tärkeää. No, kyllä aika monta lettua meni ensin piloille, mutta sitten opin ja kaikki sujui hienosti. On tärkeää muistaa, että vaikka kaikki ensin menisi ihan mönkään, asiat sitten kuitenkin järjestyvät parhain päin!

Sinäkin voit kokeilla. Tässä vielä ohje:

Maailman paras lettutaikina

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 munaa
100 g voita

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää maito, munat ja sulatettu voi hyvin vatkaten. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mielellään pitempäänkin ja paista.

Lettuisaa syksyä kaikille!

Putte