Putte sai oululaisvahvistusta

Ensi kesän Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmän ohjaa näyttelijä-ohjaaja Liisa Toivonen Oulun Kaupunginteatterista. Toivonen on tehnyt pitkän uran Oulussa ja ohjannut aikaisemmin Raaheen muun muassa näytelmän Nummisuutarit. Putte-possu valloitti Toivosen sydämen käsikirjoittaja Pihla Hintikan kielen vuoksi.

– Näytelmän ”maistuva” ja omintakeinen teksti synnytti mielikuvia, jotka innostuttivat. Kirjoittajalla on selkeästi oma ääni ja arvomaailma, jota hän välittää. Halusin olla ohjaajana mukana välittämässä tätä tarinaa lapsille ja puitteet järjestyivät tuottaja Marita Tuhkalan avulla. Sitten valikoin tarinankertojat näyttämölle, Toivonen kertoo.

Puvustuksessa suurta roolia näyttelevät naamiot. Toivonen halusi intuitiivisesti naamioiden tekijäksi oululaislähtöisen nukketeatteritaiteilija Iida Vanttajan, joka kiertoteitse osoittautuikin jo ennestään tutuksi. Helsingissä asuva Vanttaja on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta lavastustaiteen maisteriksi ja on työskennellyt muun muassa Rovaniemen Teatterille ja Espoon Kaupunginteatterille.

Putte-possun roolissa nähdään Johanna Mastola, joka viime kesänä näytteli Putte-possun nimipäivät -näytelmässä Sofia-kanaa. Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmässä näyttelevät myös Anne Kallio-Oinas, Sakari Martin, Jonna Riipinluoma, Päivi Tuomainen, Samuli Karvonen, Erika Karjaluoto ja Pekka Nissinen. Aliisa Tuomainen on kuiskaaja.

– Tervetuloa katsomaan tarinaa ystävyydestä, erilaisuudesta, toisten hyväksymisestä, luottamuksesta ja kaikesta siitä, mitä siihen tarvitaan, Toivonen iloitsee.

Koko perheen satunäytelmä Putte-possu ja Fantin aarre saa ensi-iltansa 27. kesäkuuta klo 16.00 Raahen Pikkulahden uudessa ulkoilmateatterissa.

Lisätietoja:
Marita Tuhkala
puh. 044 022 0597