Työelämäyhteistyössä nettipelejä lapsille

Raahelainen Putte Oy ja InnoMajakka-hanke ovat kevään aikana kehittäneet yhteistyössä alle kouluikäisille lapsille soveltuvia pelejä. Pelien teknisestä toteutuksesta on vastannut Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Raahen kampuksella tietojenkäsittelyä opiskeleva Joni Lappalainen. Pelit löytyvät Putte Oy:n www-sivuilta osoitteesta https://www.putte-possu.com.

InnoMajakka on kolmivuotinen (2009–2011) Oamkin, Oulun yliopiston ja alueen yritysten ja julkisten organisaatioiden yhteistyöhanke. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY. Hankkeen tehtävänä on koordinoida Oulun korkeakoulujen työelämäyhteistyötä ja etsiä yrityksille sekä julkisorganisaatioille opettajia ja opiskelijoita kehittämisen tueksi. Samalla InnoMajakka kehittää Oamkin palvelutoimintaa ja opetuksen työelämälähtöisyyttä.

Putte Oy:lle kehitetyt pelit ovat viihteellisiä, mutta samalla myös kehittäviä: talonrakennuspelissä lapsi oppii värejä ja muotoja ja nimipelin tarkoituksena on tutustuttaa lapsi kirjaimiin. ”Tavoitteenamme oli tarjota nettisivuillamme kehittävää ja turvallista tekemistä lapsille. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön InnoMajakka-hankkeen sekä Joni Lappalaisen kanssa, sillä saimme todella asiantuntevaa ja joustavaa apua ideoidemme toteuttamiseksi”, toteaa luova johtaja Marita Tuhkala Putte Oy:stä. ”Yhteistyön avulla opiskelijat ja opettajat saavat osaamistaan näkyviin, ja samalla voimme kehittää Oamkin omaa toimintaa”, kertoo InnoMajakka-hankkeen projektisuunnittelija Katariina Muoniovaara.

Lisätietoja
Marita Tuhkala, luova johtaja, Putte Oy, s-posti: marita.tuhkala@putte-possu.com, puh. 044 0220 597
https://www.putte-possu.com

Katariina Muoniovaara, projektisuunnittelija, InnoMajakka-hanke, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, s-posti: katariina.muoniovaara@oamk.fi, puh. 050 573 2333
http://www.oamk.fi/innomajakka

Tietoja Putte Oy:stä
Putte Oy on vuonna 2007 perustettu yritys, joka myy, kehittää ja ylläpitää vuonna 2007 luodun uuden Putte-possu-hahmon ja alun alkaen raahelaisen Putte-possun nimipäivät -lastenlaulun herättämää positiivista mielikuvaa. Putte-possu ja nimien salaisuus -seikkailua esitetään heinäkuun ajan Raahen Pikkulahden kesälavalla.

Lisätietoja: Marita Tuhkala
p. 044 0220597