Aarteenetsintää Raahessa

Wapun jälkeisenä lauantaina 4.5.2019 etsimme Putte-possun ja Henrik Soveliuksen kadonnutta aarretta Brahenkatu 2. historiallisessa pihapiirissä klo 13-16.

Korttelissa aikoinaan asunut raahelainen liikemies Henrik Sovelius ei juurikaan luottanut pankkeihin tai muihin rahalaitoksiin. Tarina kertoo, että hänellä oli hyvin omalaatuisia ratkaisuja rahojen säilyttämiseen ja kätkemiseen. Hän mm. piilotteli rullalle käärittyjä setelitukkoja rakennusten hirsiseiniin poraamalla niihin reikiä! Sen jälkeen hän laittoi reikiin rullalla olevia rahatukkoja peittäen sitten jäljet huolellisesti. Puhumattakaan siitä, että hän kätki myös rahoja kuparikattiloihin piilotellen niitä ympäriinsä sinne tänne…

Jo yksin tämä tarina, joka on totta, riittänee vakuuttamaan sinut siitä, että paikalle kannattaa tulla kauempaakin! Pihapiirissä voi todellakin löytää aarteita ja kun Putte-possu on liikkeellä, siellä ihan vuorenvarmasti on jotain todella mukavaa ja jännittävää!

Tule siis Raaheen ja osoitteeseen Brahenkatu 2, 92100 Raahe, lauantaina 4.5.2019 klo 13-16. Museonrannasta löytyy reilusti parkkitilaa! Tervetuloa!