ANNE HYPPÄÄ LAVALLE SOFIANA

Anne Kallio-Oinas, 46, on kotoisin Raahesta ja näyttelee Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmässä kovasti hössöttävää Sofia-kanaa, joka leipoo niin paljon kuin ehtii. Yhteistä näyttelijälle ja hahmolle taitaa olla ainakin kova touhuaminen ja keittiössä häärääminen. Seuraavassa haastattelussa Anne kertoo muun muassa, miksi hän laulaa karaokea.

1. Kuinka päädyit näyttelijäksi Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmään?
Sain puhelinsoiton Maritalta joskus alkuvuodesta ja hän kysyi minua siihen.

2. Mikä on ensimmäinen muistosi näyttelemisestä?
Kait se oli ala-asteella joku joulunäytelmä. Minulla oli siinä pieni rooli, mutta en enää muista, mikä se oli.

3. Mikä näyttelemisessä on parasta?
En voi sanoa yhtä parasta asiaa, se on se kokonaisuus. Ja jos yksikin katsoja saa näytelmästä jotain itselleen, niin se on se juttu, miksi kannattaa harjoitella ja harjoitella ja taas harjoitella.

4. Jännittääkö näytteleminen koskaan?
Kyllä se jännittää, mutta sen pitääkin jännittää. Ensi-ilta on jännittävä, mutta kun pääsee lavalle, yleensä jännitys laukeaa – toivottavasti.

5. Mikä tekee näyttelijästä hyvän?
Ettei näyttele, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Näyttelijän on vain löydettävä omasta itsestä se rooli, jota työstää. Näin olen kuullut ”isojen” poikien ja tyttöjen sanovan. Ja tietysti näyttelijällä tulee olla karismaa ja sitä joko on tahi ei.

6. Kun et näyttele, mitä teet?
Ykkösasia on oma perhe ja koti on sellainen paikka, missä riittää aina kaikenlaista touhuamista. Lenkkeilen Roosan (norjanharmaahirvikoira) kanssa, saunon, otan kylmiä suihkuja ja käyn avannossa aina silloin tällöin. Kudon sukkia talvet ja nyt olen opettelemassa Teneriffan pitsiä. Keväällä puutarhassa upotan sormet multaan ja keittiössä on useasti monta pataa porisemassa. Karaoke-laitteiden avulla aina joskus hieron sisäelimiäni ja poistan ”jännitystiloja”, jos niitä on jostain syystä ilmennyt. Eli laulaminen on erittäin hyvää terapiaa niin sielulle kuin kehollekin. Leivän saan suuhuni nykyään linja-autoa ajamalla, joka on uusi ammattini, kun vaihdoin kiinteän toimiston ja tietokoneen näytön liikkuvaan toimistoon.

7. Mitä mieltä olet Putte-possusta?
Puttehan on ihan mahtava jätkä! Sellainen rehellinen ja vilpitön, joka ajatuksissaan ja myös teoissaan on aina oikeudenmukainen ja rehti. Kannustaa ja uskoo hyvään.

8. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?
Ei voi koskaan tietää. Joskus tein sellaisia muutaman vuoden suunnitelmia projekteineen ja päämäärineen. Nykyään en enää harrasta sitä, koska elämä tässä ja nyt menee ohi suunnitellessa. Luulen kuitenkin, että touhuan ja kattilat porisee edelleen hellalla sekä teatteria ihan varmasti. Ja eihän sitä tiedä, mikä viidenkympin villitys iskee, hi hii.

9. Entäpä Putte-possun?
Putte-possu voi hyvin ja ystäväpiiri on kasvanut. Takana on jo monet, monet juhlat, niin kesällä kuin talvellakin ja niissä on herkuteltu Sofian muffinsseja ja leivonnaisia.

10. Mitä sanoisit heille, jotka vielä harkitsevat, ostaako lippu Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmään?
Siis harkita? Ei muuta kuin mukaan vaan ja meillä kaikilla on niin mukavaa!

Pihla Hintikka

P.S. Muistakaa osallistua lorukilpailuun! Katsokaa ohjeet edellisestä blogitekstistä! Kilpailussa voi voittaa kaksi vapaalippua näytelmään!