JOHANNA ON TÄMÄN KESÄN PUTTE

Johanna Mastola, 37, on Raahesta kotoisin ja näytteli viime kesän Putte-possun nimipäivät -näytelmässä Sofia-kanaa. Tänä kesänä entisestä kanasta tulee iloinen raitapaitainen Putte-possu näytelmässä Putte-possu ja Fantin aarre. Seuraavassa haastattelussa Johanna paljastaa muun muassa, kuinka Abba liittyy hänen näyttelijän uraansa.

1.Kuinka päädyit näyttelijäksi Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmään?
Olin mukana viime kesänä tekemässä Putte-possun nimipäivät näytelmää. Kun Marita pyysi mukaan myös tänä kesänä, en osannut kieltäytyä. Ei tule kesää ilman kesäteatteria!

2. Mikä on ensimmäinen muistosi näyttelemisestä?
Esitin mielelläni milloin mitäkin jo päiväkodissa. Ollinsaaren päiväkodin roolivaatelaatikon avaaminen oli aina ihana hetki. Yksi varhaisemmista muistoista on, kun esitettiin naapurin Mian kanssa Abbaa ihan tosissaan. Hyppynaru toimitti mikrofonin virkaa. Vaatetus oli tongittu äidin vaatekaapista. Muistan erityisesti erään kultamustan alushameen, jota käytin esiintymisasuna.

3. Mikä näyttelemisessä on parasta?
Heittäytyminen ja itsensä täydellinen unohtaminen. Ja tietysti mahtavat näyttelijätoverit! Teatterin myötä olen saanut tutustua ihaniin ihmisiin, joihin en ehkä muuten olisi tutustunut.

4. Jännittääkö näytteleminen koskaan?
Aina. Vuosi vuodelta yhä enemmän!

5. Mikä tekee näyttelijästä hyvän?
Yhteistyö ohjaajan ja muiden näyttelijöiden kanssa. Kukaan ei ole hyvä yksin.

6. Kun et näyttele, mitä teet?
Touhuan lasten kanssa.

7. Mitä mieltä olet Putte-possusta?
Putte-possu on reipas ja suvaitsevainen possu, joka on aidosti kaikkien kaveri. Putte-possun kaltainen ystävä on aarre.

8. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?
Teen teatteria edelleen tavalla tai toisella.

9. Entäpä Putte-possun?
Toivon, että Putte-possu on juurtunut hyvin tänne Raaheen. Putte on tullut tunnetuksi nimenomaan Raahelaisena Possuna, jota kaikki suomalaislapset haluavat tulla tapaamaan.

10. Mitä sanoisit heille, jotka vielä harkitsevat, ostaako lippu Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmään?
Tule katsomaan laadukasta ja rakkaudella tehtyä lastenteatteria. Näytelmämme tarjoaa ikimuistoisen elämyksen koko perheelle. Tavataan Pikkulahdella!

Pihla Hintikka