MIILA SUUNNITTELI PUTTE-SIVUT

Miila Kankaanranta, 27, on Putte-possun kotisivujen graafisen lookin takana. Hän opiskelee graafista suunnittelua Rovaniemen yliopistossa ja kertoo seuraavassa haastattelussa, miksi aurinko on hänen idolinsa.

1. Kuinka päädyit opiskelemaan graafista suunnittelua?
Rakastuin jo nuorena paperiin ja viivan piirtämiseen. Kesti kuitenkin vuosia ennen kuin tajusin, että niitä ajattelemalla voi ansaita elantonsa.

2. Mikä graafisessa suunnittelussa sinua kiehtoo?
Erityisen kiehtovaa on se, miten saman asian voi esittää niin monella eri tavalla, mutta miten usein joku tapa tuntuu muita sopivammalta.

3. Mikä tekee graafisesta suunnittelijasta hyvän?
Hyvä graafinen suunnittelija ei suunnittele itseään varten vaan toisen, eli asiakkaan, näkökulmasta. Tietysti omat mieltymykset puskevat aina läpi. Tyyli ei kuitenkaan saa olla keskiössä välitettävän viestin kustannuksella.

4. Onko sinulla graafisen alan idoleita?
En ole fanittavaa ihmistyyppiä, mutta jos joku pitäisi nimetä, se voisi olla vaikka aurinko. Aurinko piirtää varjoilla ihan mielettömiä kuvioita maahan ja seiniin.

5. Millaista oli tehdä Putte-sivujen graafista ilmettä?
Todella mielenkiintoista ja haastavaa. Putellahan oli olemassa jo vahva ilme ennen kuin minä hyppäsin hommaan mukaan, ja tämä ilme oli huomioitava suunnittelussa koko ajan.

6. Mikä sinua inspiroi Putte-sivujen suunnittelussa?
Selasin läpi valtavan määrän nettisivuja suunnitteluvaiheen alussa. Yksittäisiä inspiroijia en osaa nimetä.

7. Mitä mieltä olet Putte-possusta?
Putte-possu on tajunnut sen, mitä niin moni ihminen ei tajua: positiivisuus on pop!

8. Aiotko tulla katsomaan Putte-possu ja Fantin aarre -näytelmää ensi kesänä?
Hah, mikä kysymys! Tietysti tulen!

9. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Olen vihdoinkin valmistunut ja saan työskennellä hyvien tyyppien kanssa kivoissa projekteissa. Arvatenkin asun edelleen jossain pohjoisessa. Pohjoinen on pop!

10. Entäpä Putte-possun?
Viiden vuoden päästä Putte on todennäköisesti kasvavan ystäväjoukon ympäröimä onnellinen possu, joka jaksaa edelleen jakaa iloaan muillekin. Voi olla, että Putte on vähän pulskistunut liiallisesta nimpparijuhlimisesta.

Pihla Hintikka