PUTTE-POSSUN NIMIPÄIVÄT

Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana

Possua surettaa, koska sillä ei ole nimeä. Siksi possu päättää matkustaa unelmien Ameriikkaan. Kun kylän asukkaat kuulevat tuoreen uutisen, heillä menevät pasmat sekaisin. Voi hillakiisseli! Eihän possu voi lähteä ilman juhlia! Ystävät alkavat pikapikaa järjestää rakkaalle possulleen yllätyksenä läksiäisjuhlia. Kana vaivaa taikinaa, hevonen hakkaa nauloja ja lammas hankkii koristeita. Salaisuuden pitäminen ei ole helppoa, kun possun saparo vilahtelee koko ajan lähistöllä ja kylän pahanilmanlintu varis tekee kepposiaan. Jokaisen huulilla pyörii sama kysymys: Saako possu lopulta juhlat ja ennen kaikkea nimen?

Putte-possun nimipäivät pysähdyttää vanhojen arvojen äärelle. Se on ylistyslaulu hyveille ja elämän kunnioittamiselle. Tarina kertoo inhimillisyydestä, yhteen hiileen puhaltamisesta ja toisten huomioon ottamisen merkityksestä. Elämäniloisen Puten mukana opimme ja muistamme, että pienet tuikkivat tähdet saavat usein yhdessä aikaan suuria.

Putte-possun nimipäivät -näytelmän kantaesitys nähtiin Raahessa Patalan pihalla kesällä 2008 Pekkateatterin voimin. Näytelmän ohjasi Sari Ohinmaa.

Tuotanto: Putte Oy
Käsikirjoittaja: Pihla Hintikka