Lisää Putte-possun kirjoituskilapilun satoa

Putte-possu järjesti kirjoituskilpailun Raahen keskuskoulun oppilaille maaliskuussa 2022. Kilpailuun osallistui huikeat 110 kekseliästä ja omaperäistä kirjoitusta eri luokka-asteilta. Tässä julkaisemme jaetulle toiselle sijalle tulleen Nuutti Hirvosen kirjoituksen, josta selviää, että Putte ei koskaan jättäisi ketään yksin joka tarvitsee apua. Puttea ja hänen lähintä ystäväänsä Ellaa yhdistävät mm. lempikouluaineet englanti ja matematiikka, viha jäätelöä kohtaan ja Harry possun lukeminen.

Kuvassa Nuutti Hirvonen keskuskoulu 5B

PUTTE-POSSUN NIMIPÄIVÄT

Eräänä päivänä Putte-possu vilkaisi kalenteriaan ja huomasi. –Hei, minulla on viikon päästä nimipäivä! Putte-possu oli hyvin innostunut tästä, sillä possut eivät juhli syntymäpäiviä, he juhlivat nimipäiviä. Putte kiirehti talliinsa, kirjoitti ”päiviä nimipäivään” paperille, merkitsi seitsemän ruutua ja ripusti sen seinälle. Joka päivä Putte merkitsin rastin ruutuun, kunnes päivä oli saapunut. Oli vihdoin Puten nimipäivä!
Hänen äitinsä tuli herättämään hänet. Aika herätä kulta porsi, äiti sanoi.
Äiti oli hyvin huomaavainen, kaunis ja kiltti nainen. Hän aina kokkasi aamupalan ja työskenteli ahkerasti. Hän oli aina opettanut Puten olemaan kiltti toisille.
Hyvää huomenta äiti! Putte sanoi. Muistatko mikä päivä tänään on, äiti kyseli? nimipäiväni, Putte vastasi. Kyllä! Minulla on suunniteltuna mahtava päivä, sanoi Puten äiti. mutta ensin sinun pitää mennä Ouluun, jotta voimme valmistella juhlasi. Jippii, menen vaikka bussilla vastaa Putte. Hyvä!

Ja niin Putte kipaisi keittiöön syömään aamupalaa. Samalla hän näki isänsä, ison ja väsyneen miehen. Puten isä oli kiltti ja leikkisä, mutta koska hänellä oli vaativa työ, hän ei nähnyt lapsiaan kauhean paljon. Tänä päivänä kuitenkin isä piti vapaapäivän. Isä sanoi: puuroa on hellalla, nauti! Kiitos! Putte vastasi. Pöydällä oli hänen kolme sisarustaan. Latte, Mutte ja Matti. Latte oli Puten vanhin sisarus. Latte useasti auttoi Puttea läksyissään ja heillä oli hyvin läheinen suhde. Mutte ja Matti olivat kaksosia. He olivat hieman nuorempia kuin Putte, joten he eivät käyneet koulua. Putte istahti pöytään. Alkoi syömään puuroa ja tervehti sisaruksiaan. Nautittuaan puuronsa, hän lähti bussi asemalle.

Siellä hän näki ystävänsä Ellan. Hei Ella! Miten meneskelee, kysyi Putte? Ihan hyvin, mä meen tonne Ouluun, Ella vastasi. Sitten Putte huomautti: minäkin menen, pitäiskö meiän mennä yhessä? Joo, kuulostaa hyvältä!
Matka Ouluun oli suhteellisen pitkä, joten heillä oli paljon aikaa keskustella. Ella oli yksi Puten lähimmistä ystävistä. Heillä oli paljon yhteistä, kuten lempikouluaineet: englanti ja matematiikka, viha jäätelöä kohtaan ja Harry possun lukeminen. Miks muuten meet Ouluun, kysyi Putte. Ihan huviks, Ella vastasi. Entä sä, Ella lisäsi. Jotta mun äiti voi valmistella mun nimipäivää. Aa! Onnittelut sinulle, toivotti Ella hämmästyen. Kiitos!

Sitten bussikuski ilmoitti, olemme Oulussa! Ella ja Putte nousivat, lähtivät ja kävelivät kaupunkiin. Nyt he ovat kirjastossa. Siellä Putte huomaa kellon olevan kohta viisi, jolloin hänen juhlansa pidetään. Oho! Mun pitää lähteä. Niinpä! Mä voin tulla sun kanssa, Ella vastasi. Joo. He lähtivät kävelemään, mutta yhtäkkiä kaupungin ruuhka pyyhkäisee Ellan Puten näkymästä ja Putte huutaa: Ella, minne menit? Mutta hän ei saa vastausta. Putte lähtee etsimään Ellaa, silti ei hän löydä ystäväänsä. Kello on ihan kohta viisi ja vieraat tulevat jo ja hän ei silti löydä Ellaa. Ei Putte kuitenkaan luovuta, hän aikoo löytää ystävänsä. Putte muistaa, mitä äiti oli opettanut. Oulu on todella iso, joten hänen pitää toimia järkevästi. Minne Ella menisi? Pohtii Putte, Mikä olisi järkevä paikka? Joku, jonka minä tietäisin. Ja yhtäkkiä hän tietää minne Ella meni, kirjastoon.

Putte lähtee juoksemaan niin kovaa, kuin pystyy (noudattaen liikennesääntöjä tietysti), muut possut ihmettelevät, miksi Putte ryntäilee niin kovaa, mutta Putte ei välitä, hänen pitää löytää ystävänsä. Vihdoin, Putte saapuu. Hän kävelee sisään ja näkee Ellan. Putte ryntää Ellan luo ja halaa häntä. Luulin jo, että et tulis, Ella sanoo. tietysti, en koskaan jättäisi ketään, joka tarvitsee apua! OK, neiti Porslandia, Ella ilkkuu. Putte rallattaa, mutta yhtäkkiä hän muistaa juhlansa. Hei, meidän pitää lähteä! Putte huomauttaa. Etsivä Poirot! Tirskuu Ella.
Ja niin he lähtevät takaisin Raaheen toivoen, että ehtisivät ajoissa. Kun he saapuvat bussiasemalle, siellä ei ole enää busseja. He myöhästyivät.

Anteeksi Putte, mitään ei olisi tapahtunut, jos en olisi eksynyt, Ella itkee. Ei se haittaa, kaikkihan tapahtuu syystä? Hetkinen! Minun tätini asuu kaupungissa, hän voi viedä meidät Raahen, Ella vastaa. Ja niin he menevät Ellan tädin avulla Raahen.

Vihdoin he saapuvat Puten talolle. Ella on melkein jo sanomassa hyvästejä kun Putte sanoo: Tahotteko tekin tulla juhliin? Voitais me, vastaa Ella. Sitten he menevät Puten taloon, juhlivat ja menevät nukkumaan. Kaikkia väsyttää päivän jälkeen, mutta kaikki myöntävät päivän olleen hieno.

Loppu.

Ensi viikolla pääsemme lukemaan jaetun toisen sijan toisen palkitun Aada Liljeroosin kirjoituksen.

Mukavaa viikkoa!