Tiedotteet

 • Putte-possun kirjoituskilpailu

  Tänään ratkesi Putte-possun kirjoituskilpailun parhaimmisto.

  Raahen keskuskoulun oppilaille järjestetyn Putte-possun kirjoituskilpailun voittajakolmikko on nyt julkaistu. Ensimmäiselle sijalle ylsi Miroslawa Rolnik. Jaetun toisen sijan saivat Aada Liljeroos sekä Nuutti Hirvonen. Voittajat saivat Viksea Oy:n lahjoittamat lahjakortit Karhun kirjakauppaan sekä Langin Kauppahuone Oy.n lahjoittamat herkuttelulahjakortit. Kunniamaininnalla sekä Viksea Oy:n lahjoittamalla Karhun kirjakaupan lahjakortilla palkittiin Hertta Syrjäpalo, Ellen Ojakangas, Veera Alamattila sekä Veranda Ejupi. Putte-possu palkitsi tuttuun tapaansa jokaisen kilpailuun osallistuneen suussa sulavalla tikkukaramellilla.

  Kirjoitusaika oli maaliskuussa 14.3-25.3.2022. Kilpailuun osallistui yhteensä 110 hienoa ja kekseliästä kirjoitusta. Palkintoraatiin kuuluivat Putte-possu, kilpailun suojelija, kirjailija ja toimittaja Pihla Hintikka sekä idean äiti Marita Tuhkala. Valinta oli äärimmäisen vaikea ja haasteellinen. Kirjoitukset olivat hellyttäviä, kekseliäitä, hauskoja, omaperäisiä ja täynnä oivalluksia, johon vain lapset kykenevät. Useiden lukukertojen ja pitkän pohtimisen jälkeen joukosta erottui lopulta kolme kirjoitusta.

  Putte on Wanhassa Raahessa asuva satupossu, jolla on valoisa mieli ja suuri sydän. Hän on avulias ja ystävällinen ja hänellä on paljon eläin- ja ihmisystäviä. Putte-possun näkyvin viesti on hyväsydämisyys ja tyytyväisyys. Hän on nykyaikainen, vanhoja arvoja ja perinteitä kunnioittava satupossu, joka haluaa edistää luovuutta ja taituruutta jokaisessa lapsessa. Esimerkin voimalla Putte kannustaa ihmisiä toimimaan oikein.

  Pihla Hintikka on nykyään Pariisissa asuva toimittaja ja kirjailija sekä Raahen keskuskoulun entinen oppilas. Hän on julkaissut esikoisromaaninsa Hetken Pariisi on meidän Otavalta 2020 ja kolme tietokirjaa ranskaksi vanhemmuudesta ja lasten kasvatuksesta vuosina 2019, 2020 ja 2021. Sen lisäksi hän kirjoittaa artikkeleita vapaana toimittajana muun muassa Helsingin Sanomiin ja kotimaisiin aikakauslehtiin.
  Pihla Hintikka on käsikirjoittanut kaksi koko perheen teatterinäytelmää. Putte-possun nimipäivät ja Putte-possu ja Fantin aarre esitettiin kesällä 2008 ja 2009 Raahen teatterissa.

  Putte-possu -hahmo on Raahen musiikkiopistossa lapsille viulunsoittoa opettavan Marita Tuhkalan ideoima satupossu, joka alkoi tutun laulun mukana elää ja liikkua tapahtumissa ja innostaa lapsia soittamisen ja laulamisen sekä luovuuden ja taituruuden pariin. Suzuki-menetelmällä jo alle kouluikäiset lapset oppivat soittamisen alkeet ja kasvavat musiikin rakastamiseen. Tuhkala on opettanut viulunsoittoa vuodesta 1987 ja oppilaita on ollut satoja.

  Positiivisuus on pop!

  Marita Tuhkala
  P. 044 0220597
  marita.tuhkala@putte-possu.com